Οφέλη της Yoga

IMG_8699.jpg

Με την εξάσκηση και τη βαθμιαία εμβάθυνση στις στάσεις της Hatha Yoga, με τις ασκήσεις αναπνοής και τον έλεγχο του νου μέσω της αυτοσυγκέντρωσης, μπορείτε νε επιφέρετε υγεία στο σώμα αλλά και στο πνεύμα σας.

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η yoga ωφελεί :

Τη διέγερση του ανοσοποιητικό συστήματος, τον έλεγχο του άγχους, την αύξηση των μυϊκών τόνων, την ελαστικότητα, τη δύναμη, την αντοχή και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Επίσης ευνοεί τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, των πονοκεφάλων, των πόνων της πλάτης, των καρδιακών νοσημάτων και του άσθματος.

Αυξάνει τον αυτοσεβασμό, δημιουργεί αίσθημα ευχαρίστησης και ηρεμίας, βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση και τη δημιουργικότητα, αποτοξινώνει τα εσωτερικά όργανα και ελαττώνει το λίπος στο σώμα.

Κάποιες από τις τεχνικές έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ άλλες μπορούν να βελτιώσουν τις αναπαραγωγικές λειτουργιές και να κατευνάσουν τους πόνους της περιόδου στις γυναίκες.

 

Όλα τα μαθήματα που παραδίδει η Ευαγγελία διαρκούν μια ώρα και 15′ και περιλαμβάνουν:

 

 • Εισαγωγή κεντρικής ιδέας κάθε μαθήματος
 • Εξάσκηση στις αναπνευστικές τεχνικές και εφαρμογή mudras
 • «Χαιρετισμό στον Ήλιο» και στάσεις για ισομετρικές μυϊκές συστολές
 • Διορθώσεις για σωστή ευθυγράμμιση και καλλιέργεια ορθοσωμίας
 • Τεχνικές διαλογισμού, σύνδεση με τον εσωτερικό κόσμο & καλλιέργεια θετικής σκέψης
 • Θεραπευτικά mantras και ηχιτικές δονίσεις

 

Τα μαθήματα απευθύνονται στον οποιοδήποτε θέλει να ξεκινήσει Yoga αλλά και σε προχωρημένους ασκούμενους που θέλουν να εμβαθύνουν στην πρακτική τους.

Μπορειτε να συμμετέχετε σε κάποιο ομαδικό τμήμα ή να κάνετε ιδιαίτερο μάθημα.

Ιδιαίτερα μαθήματα:

Τα ιδιαίτερα μαθήματα (από 1 έως 3 άτομα)  διαμορφώνονται σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες των ασκούμενων. Ο/οι συμμετέχον/ες μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε:

 

1. Hatha Yoga (αρχάριο ή μεσαίο επίπεδο)

2. Vinyasa Flow (πιο προχωρημένο επίπεδο, με περισσότερη ροή και vinyasa)

3. Yogilates (μάθημα που περιλαμβάνει μισή ώρα pilates – μισή ώρα yoga)

 

Το τελευταίο τέταρτο αφιερώνεται σε ασκήσεις βαθιάς χαλάρωσης και τεχνικές διαλογισμού. Στην αρχή της χαλάρωσης γίνονται κάποιες πιέσεις ταϊλανδέζικης μάλαξης στο σώμα και αν οι ασκούμενοι το επιθυμούν δίνονται και ασκήσεις διαλογισμού για τον ελεύθερο χρόνο μέσα στη βδομάδα.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα με την Ευαγγελία έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν τα άτομα ώστε να μπορούν να ασκούνται και μόνα τους στον ελεύθερο τους χρόνο (self-practice).

Μετά το τέλος του μαθήματος αν είναι επιθυμητό, γίνεται συζήτηση για τυχόν απορίες που μπορεί να υπάρξουν ή συμβουλές που μπορεί να χρειάζονται οι ασκούμενοι (σχετικές με το σώμα, τις διαλογιστικές πρακτικές, θέματα διατροφής και προσωπικής ανάπτυξης).

________________________________________________________________

By practicing and gradually deepening in the postures of Hatha Yoga, the breathing exercises and control of the mind through meditation, you bring health in body and in spirit.

Scientific studies have shown that yoga has many benefits in:

stimulating the immune system, controlling anxiety, increasing the tons of muscles, flexibility, strength, endurance and improving blood circulation. Also favours the treatment of arthritis, carpal tunnel syndrome, headaches, back-pains, heart disease and asthma.

Increases self-esteem, creates a sense of pleasure and relaxation, improves concentration and creativity, detoxifies the internal organs and decreases body fat.

Some of the techniques have anti-aging properties, while others can improve reproductive function and to allay menstrual pain in women.

Evangelia’s courses have a duration of one hour and a thirty minutes and include:

 • Introduction of the central idea of every lesson
 • Training in breathing techniques and mudras
 • “Sun salutation” and positions for the isometric muscle contractions
 • Hand adjustements for proper alignment
 • Meditation, connecting to the inner world and cultivating positive thinking
 • Therapeutic madras and sound waves

The courses are addressed to anyone wants to start υoga but also for advanced students who wish to reach their superconscious state. You can join a team class or do a private lesson.